ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

  • Βασικός Πυλώνας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Ακεραιότητας
  • Ασπίδα κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο
  • Ασπίδα κατά του εκφοβισμού και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας

Με τον ν.4795/2021 (Α’ 62) συστάθηκε για πρώτη φόρα στην ελληνική δημόσια διοίκηση ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας. Ο Σύμβουλος Ακεραιότητας αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, βασιζόμενη στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη συγκρότηση μίας σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης στα πρότυπα των δυτικών ευρωπαϊκών κρατών, η λειτουργία της οποίας θα διέπεται από όρους ακεραιότητας και διαφάνειας.

Αποστολή του είναι:

  • η διασφάλιση ενός πλαισίου αποτελεσματικής προστασίας των υπαλλήλων που διαπιστώνουν, ή επιθυμούν να αναφέρουν περιστατικά παραβίασης ακεραιότητας ή διαφθοράς, παράτυπης συμπεριφοράς και εργασιακού εκφοβισμού ή υφίστανται τις συνέπειες τους
  • η παροχή υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλής για ζητήματα ηθικής και ακεραιότητας στο χώρο εργασίας τους.

Το Δίκτυο Συμβούλων Ακεραιότητας Δημόσιας Διοίκησης αποτελεί μια ενεργή πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των Συμβούλων Ακεραιότητας της δημόσιας διοίκησης.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι είναι τοποθετημένοι στα Αυτοτελή Γραφεία Συμβούλων Ακεραιότητας των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τον ν.4795/2021.

 


Εγγραφή Σύνδεση

Μετάβαση στο περιεχόμενο